Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

a)

2 * 0 - 3 * 1/3 + 1 = 0
0 = 0
OK

2 * (-2) - 3 * (-1) + 1 = 0
0 = 0
OK

2 * (-1/2) - 3 * 0 + 1 = 0
0 = 0
OK

2 * 1 - 3 * 1 + 1 = 0
0 = 0
OK

2 * 4 - 3 * 3 + 1 = 0
0 = 0
OK

Tehát a felsoroltak közül mindegyik számpár megoldása az egyenletnek.

b)

Fejezzük ki y-t:
2x - 3y + 1 = 0 // - 2x
-3y + 1 = -2x // - 1
-3y = -2x - 1 // : (-3)
y = 2/3x + 1/3

Tehát bármilyen számpár megoldása az egyenletnek, ha y értéke 2/3x + 1/3. Pl.:

x = -1
y = 2/3 * (-1) + 1/3 = -1/3

x = 2
y = 2/3 * 2 + 1/3 = 5/3

x = 3
y = 2/3 * 3 + 1/3 = 7/3

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
1