Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen aki segít

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Köszönöm aki tud segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvények
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Itt csak annyi a feladat, hogy az x helyére behelyettesítesz.

x I→½x-⅔

1/2*(-4)-2/3
-2-2/3
-6/3-2/3=-8/3

1/2*(-1)-2/3
-1/2-2/3
-3/6-4/6=-7/6

1/2*0-2/3
0-2/3=-2/3

1/2*1-2/3
1/2-2/3
3/6-4/6=-1/6

1/2*4-2/3
2-2/3
6/3-2/3=4/3

x I→(x+2)²-3

(-4+2)²-3=(-2)²-3=4-3=1

(-1+2)²-3=1²-3=1-3=-2

(0+2)²-3=2²-3=4-3=1

(1+2)²-3=3²-3=9-3=6

(4+2)²-3=6²-3=36-3=33
Módosítva: 4 éve
0