Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Egy 480m hosszú hídnak három íve van.A középső ív 3szor olyan hosszú,mint a bal parti ív,a jobb parti ív pedig 30 m-rel rövidebb a bal parti ívnél. Milyen hosszúak a híd ívei.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jobb ív: x-30
Bal ív: x
Középső ív: 3x

x-30+x+3x=480
5x-30=480
5x=510
x=102

Jobb ív: 102-30=72 m
Bal ív: 102 m
Középső ív=3*102=306 m

Ell.: 72+102+306=480
0