Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
G-től kell! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
g)
(2/3)⁵=2⁵/3⁵=32/243

h)
(-4/5)³=(-4)³/(-5)³=-64/125

i)
(--3/2)⁴=(-3)⁴/(-2)⁴=81/16

j)
42-(2/5*21+1/4)
42-(42/5+1/4)
840/20-(168/20+5/20)
840/20-173/20=667/20

k)
42-2/5(21+¼)
42-2/5*85/4
42-17/2
84/2-17/2=67/2

l)
(42-⅖)*21+¼
21(210/5-2/5)*21+¼
21*208/5
4368/5+1/4
17472/20+5/20=17477/20
Módosítva: 4 éve
0