Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1.)
Nem. Fizikai értelemben véve akkor történik munkavégzés, hogyha egy test egy erő hatására, az erő irányába elmozdul. Itt ugyan van tartóerő, de nincs elmozdulás ezért a végzett munka 0.

2.)
Wem=Fe*h=m*g*h
Wem=150*10*2,2=3300 J

3.)
W=500 kJ=500000 J
F=2500 N

W=F*s
500000=2500s /÷2500
s=200 m

4.)
m=50 g=0,05 kg
v=800 m/s

Em=mv²/2
Em=0,05*800²/2=16000 J=16 kJ

5.)
W=6 kJ=6000 J
P=300 W

P=W/t
300=6000/t /*t
300t=6000 /÷300
t=20 s

A hatossal elakadtam. Fogok még rajta gondolkozni, mert ezek a hatásfokos feladatok nekem sem mennek túl jól.
0

Megtaláltam a neten a választ a hatodik feladatra is:
0