Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki tudna segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
Három akváriumban a halak számának aránya 17:9:4. Néhány halat áthelyeztünk az akváriumok között, ekkor az arány az eredeti sorrendnek megfelelően 6:3:1 lett. Tudjuk, hogy ekkor az egyik akváriumban 5-tel növekedett a halak száma. Hány hal van a három akváriumban összesen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Arány, Halak
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
17 : 9 : 4 = 17/30 : 9/30 : 4/30
6 : 3 : 1 = 6/10 : 3/10 : 1/10 = 18/30 : 9/30 : 3/30

Látható, hogy csak az első akváriumban lett több hal, mégpedig az összes hal 1/30 részével. Ha az 1/30 rész 5 halat jelent, akkor összesen 5 * 30 = 150 hal van az akváriumokban.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
1