Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)

90 / 120 * 100 = 75%-a.

b)

2 * 20 * 21 + 10 * 90 = 1740
10 * 120 = 1200
1740 > 1200

Nem érdemes.

c)

2 * 20 * 21 + x * 90 < x * 120 // öv.
840 + 90x < 120x // - 90x
840 < 30x // : 30
28 < x -> x > 28

Akkor érdemes, ha 28 kg-nál többet vásárolunk.

d)

Megmaradt mennyiség: 200 - 52 - 40 - 68 = 40 kg
Kívánt bevétel: 200 * 80 * 1,3 = 20800 Ft
Eddigi bevétel: 52 * 120 + 40 * 110 + 68 * 100 = 17440 Ft
Hiányzó bevétel: 20800 - 17440 = 3360 Ft

3360 / 40 = 84 Ft/kg-os áron kell eladni a megmaradt almát.

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0