Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számold ki, mennyi az egyes elemek felszíne és térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
A) B) és C) feladatra lenne szükségem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
d=4 cm
r=d/2
r=4/2=2 cm

A=4πr²
A=4*π*2²=16π≈50,27 cm²

V=4πr³/3
V=4*π*2³/3=33,51 cm³

b)
d=4 cm
r=2 cm
m=8 cm

A=2πrm+2πr²=2πr(r+m)
A=2*π*2(2+8)=40π≈125,66 cm²

V=r²πm
V=2²*π*8=32π≈100,53 cm³

c)
d=4 cm
r=2 cm
m=8 cm

A=r²π+rπa

a²=r²+m²
a²=2²+8²
a²=68
a= 68 ≈8,25 cm

A=2²*π+2*π* 68 ≈64,38 cm²

V=Ta*m/3

Ta=r²π=2²*π=4π≈12,57 cm²

V=4π*8/3≈33,51 cm³
Módosítva: 4 éve
0