Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az ábra szerinti egyenes hasábok felszíne és térfogata?

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
A) B) és C) feladatra lenne szükségem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
a=3 cm
b=3 cm
c=5 cm

A=2(ab+ac+bc)
A=2(3*3+3*5+3*5)=78 cm²

V=abc
V=3*3*5=45 cm³

b)
a=4 cm
m=6 cm

ma²=4²+4²
ma²=32
ma= 32 ≈5,66 cm²

Ta=a*ma/2
Ta=4* 32 /2=8 2 ≈11,31 cm²

Tp=3(a*m)
Tp=3(4*6)=72 cm²

A=2Ta+Tp
A=2*8 2 *72=1629,17 cm²

V=Ta*m
V=8 2 *6=67,88 cm³

c)
Teljesen ugyanaz, mint a b, csak más adatokkal.

a=3 cm
m=5 cm

ma²=3²+3²
ma²=18
ma= 18 ≈4,26 cm

Ta=3* 18 /2≈6,36 cm²

Tp=3*(3*5)=45 cm²

A=2*3* 18 /2+45≈57,73 cm²

V=3* 18 /2*5≈31,82 cm³


Ha a kerekített értékekkel számoltam volna, akkor max 1 tizedesjeggyel ertérő eredmény jött volna ki. Te csinálhatod nyugodtan úgy, hogy a kerekített eredményekkel számolsz; de nekem ez a mániám.
0