Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szabályos háromszög oldala 12. Add meg a beírt és körülírt kör sugarát.

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
A szabályos háromszög oldala 12. Add meg a beírt és körülírt kör sugarát. Valaki segítene ebben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, 9. osztály, szabályosháromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod a szabályos háromszög magasságát Pitagorasz tétellel.
6²+m²=12² amiből m=6· 3 
A szabályos háromszögben a beírt és körölírt kör középpontja egybeesik a súlyponttal.
R=4· 3  körülírt kör
r=2· 3  beírt kör
2