Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1004
1. Egy háromszög területe 96 cm2

, egyik oldala 12 cm, egy másik oldalával szemben levő szöge 30o

. Mekkora a

háromszög többi oldala, szöge?
2. Egy trapéz egyik átlója 24 cm hosszú. Ez az átló az alapokkal 42o

-os, a szárakkal 28o
-os és 98o
-os szöget zár be.

Adjuk meg a trapéz oldalainak hosszát! Milyen hosszú a trapéz másik átlója?
3. Oldjuk meg a valós számok halmazán: a) tgx = −2
b) 4sin2x − 4 ∙ sinx − 3 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.

1., A területképletből kiszámítod a 12 cm -es oldalra emelt magasságot.

T=a*m/2

96=12*m/2 ből az m magasság meg lesz.

2.,A kiszámolt magasságvonal megfelel egy derékszögű háromszög befogójának,amivel szemben van egy 30°-os szög. A két adatból sínusz függvénnyel kiszámolható ennek a háromszögnek az átfogója ,ami a feladványháromszöged b oldala lesz.

3.,A háromszöged a oldala=12 cm ,a b oldalt most kaptad meg ,közte van a 30 °-os szög.

4., a,b oldal és közötte lévő szögből a kosinus tételt alkalmazva megkapod a c oldalt.

5., ezekből tovább számolva a többi szöget.
0

3a
0

3b

4sin(2x) − 4 sin(x − 3) = 0
Módosítva: 4 éve
0