Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben a kombinatorika feladatban tudna esetleg valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Egy raktárban 20 öltöny van, amelyek közt 9 szövési hibákat tartalmaz, a többi hibátlan. Egy kereskedő kiválaszt 15 öltönyt. Hány olyan választási lehetősége van, hogy legfeljebb 5 legyen hibás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9 hibás --> 11 jó

1. eset: 10 jó és 5 rossz--> (11 alatt 10)·(9 alatt 5)=1386
2. eset: 11 jó és 4 rossz--> (11 alatt 11)·(9 alatt 4)=126
Megoldás: 1386+126=1512
1