Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A rombusz oldala a. Kisebbik átlójának hossza 2 cm. Add meg a nagyobb átló hosszát.

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
A rombusz oldala a. Kisebbik átlójának hossza 2 cm. Add meg a nagyobb átló hosszát. Segítség!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, rombusz, 9. osztály, átlók
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hosszabb átló fele legyen x.
x²+1²=a²
x²=a²-1
x= a²-1 
Hosszabb átló: 2· a²-1 
1