Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A derékszögű háromszög átfogója [gyok]6c[/gyok] egyik befogója c

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
A derékszögű háromszög átfogója  6c  egyik befogója c. Add meg a másik befogót. Valaki ebben tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály, derekszoguharomszog
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
( 6c )²=c²+x²
6c=c²+x²
6c-c²=x²
x= 6c-c² 
1