Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szabályos háromszög területe 50 négyzetcentiméter

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
A szabályos háromszög területe 50 négyzetcentiméter. Add meg az oldal hosszát és a súlyvonalának hosszát. Valaki segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály, szabályosháromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos háromszög területét ki lehet számolni a  3  * a2 / 4 képlettel.

Ez alapján:

 3  * a2 / 4 = 50 // * 4
 3  * a2 = 200 // :  3 
a2 = 115,47 //   
a = 10,75

Szabályos háromszögben a súlyvonalak egybeesnek a magasságvonalakkal és a magasság kiszámolható a  3  * a / 2 képlettel.

Ez alapján:

s = m =  3  * 10,75 / 2 = 9,31

Tehát a háromszög oldalai 10,75 cm, a súlyvonalak pedig 9,31 cm hosszúak.

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
1