Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Paralelogramma egyik szöge 35 fokkal kisebb, mint a másik mekkorák a szögei?

Főoldal » Középiskola » Matematika
744
Paralelogramma egyik szöge 35 fokkal kisebb, egy másik szögénél. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, paralelogramma, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy oldalon fekvő szögeinek összege 180 fok.
180=x+(x+35)
180 = 2x +35
145 = 2x
X = 72,5°

A szemben lévő szögek megeggyeznek.
(360° - (2 * 72,5°)) / 2 = 107,5°
Tehát van két darab 72,5°- os szöge és kettő darab 107,5°- os szöge.

Módosítva: 4 éve
1