Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
674
Egy iskola felső tagozatosainak sítábort szerveznek. A hetedikesek kétszer annyian jelentkeznek, mint az ötödikesek, a hatodikosok pedig 5-tel kevesebben, mint a hetedikesek. Nyolcadikosok ugyanannyian mennek, mint az ötödikesek. Hányan jelentkeztek az egyes évfolyamokból, ha összesen 43 fő jelentkezett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ötödikesek: x
Hatodikosok: 2x-5
Hetedikesek: 2x
Nyolcadikosok: x

x+2x-5+2x+x=43
6x-5=43 /+5
6x=48 /÷6
x=8

ötödikesek:8
hatodikosok: 2*8-5=11
hetedikesek: 2*8=16
nyolcadikos: 8

Ell.:
8+11+16+8=43
0