Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
Egy osztály tanulóit a nyári táborban két sátorba osztották szét. A lányok sátrában 6- tal kevesebben aludtak, mint a fiúkéba. A nagyobbik sátorban három sor, a kisebbikben két sor fekvőhely van. Minden sorban ugyanannyi gyerek alszik. Hányan alszanak egy sátorban? Mennyi a sátrak lakóinak száma? Az osztályból hány tanuló vett részt a táborozáson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fiúk sátra: x
Lányok sátra: x-6

Fiúk sátra:
1. sor: x/3
2. sor: x/3
3. sor: x/3

Lányok sátra:
1. sor: (x-6)/2
2. sor: (x-6)/2

x/3=(x-6)/2 /*6
2x=3(x-6)
2x=3x-18 /+18
2x+18=3x /-2x
x=18

Fiúk sátra: 18 fiú, egy sorban (18/3) 6 fiú.
Lányok sátra: (18-6) 12 lány, egy sorban (12/2) 6 lány.
Összes tanuló: 18+12=30 fő
0