Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
851
Kati fiatalabb Évánál 3 évvel, Juditnál 4évvel. Judit és Éva együttes életkora egy évvel kevesebb Kati évei számának háromszorosánál. Hány évesek a lányok?

Áramemelkedéskor egy 1250 Ft-os alkatrész árát 18 %- kal emelték. Hány Ft- ba került ekkor ez az alkatrész? Egy akció során ugyanennek az alkatrésznek az új árát 18 % - kal csökkentették . Mennyi a különbség az eredeti és a legújabb ár között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kati: x
Éva: x+3
Judit: x+4

(x+4)+(x+3)+1=3x
x+4+x+3+1 =3x
2x+8=3x /-2x
x=8

Kati: 8
Éva: 8+3=11
Judit: 8+4=12

Ell.:
11+12+1=24
3*8=24
24=24



~~~



1250*1,18=1475 Ft

1475*0,82=1209,5 Ft

1209,5/1250*100=96,76
Azaz az új ár 96,76%-a az eredeti árnak.
0