Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Excel ben egy megadott adatokkal müveleteket kellene csinálni. Ki tudna segíteni ebben ? Az excel dokumentum kész, ezek a müveletek:

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, infó, Excel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia. Csatolok egy képet amin minden jól látható. Ha kérdésed van akkor írj nyugodtan!
1.) Kijelölöd az egész formázandó táblázatot, és a jobb felső sarokban lévő 'Rendezés és szűrés' gomb segítségével, az 'Egyéni sorrend' opciót választod és beállítod azt az oszlopot amelyik szerint rendezni szeretnéd a táblázatod!
2.) =ÁTLAG(C2:F2) ezzel a képlettel tudod kiszámolni az átlagot. Ha másolni szeretnéd lefelé akkor a cella jobb alsó sarkában lévő keresztel lehúzod addig amíg akarod.
3.) =SZUM(C2:C19) ezzel a képlettel tudod összegezni azaz összeadni az évi mennyiségeket. Itt is a kereszttel tudod odébb másolni a képletet.
4.) =MIN(C2:C19) ezzel a képlettel tudod megkeresni a legkisebb számot. Szintén a kis keresztel tudod odébb másolni.
5.) A feladat első fele csak annyiból áll hogy kijelölöd az C oszlopot és jobb egérgomb majd beszúrás segítségével megkaptad az oszlopot. A feladat másik felében ebbe az oszlopba kell beírnod azt a képletet hogy: =C2-5000 ezzel számolod ki hogy a C2-es cellánál 5000-rel kisebb. Úgyszint a keresztel tudod lejjebb másolni.
6.) Szimplán csak kijelölöd a megadott tartományt és a betűméret állító lehetőség alatti festékesvödröt legördítve kiválasztod a neked tetsző világoskék színt. A dőlt betűt meg a D betűre kattintva tudod létrehozni.
7.) Kijelölöd a formázandani kívánt cellákat és a képernyő közepén van '000' gomb és erre rákattintva sikerült az ezres tagolás. A tizedesjegyeket meg a mellette lévő 'nyíl000' gomb segítségével lehet. Ha nem fér el benne a szöveg húzd szélesebbre a cellát.
8.)A magasságot úgy tudod beállítani hogy a sort kijelölöd és a jobb egérgomb majd a Sormagasság opciót választva átírod a számot a duplájára. Igazítani meg a képernyőd közepén lévő 3 vízszintes csík segítségével tudsz.
9.) Talán a legnehezebb feladat ez lesz. Kijelölöd a két növény nevét tartalmazó cellát majd a ctrl gomb nyomva tartásával kijelölöd a C15:G16 cellákat. A beszúrás fülre kattintva kiválasztod a szimpatikus oszlop diagrammot, majd az oszlopokat úgy tudod átszínezni hogy duplán kattintasz rá és a jobb oldalt felugró ablakba kiválasztod a piros vagy a narancssárgaszínt. A diagram címét csak át kell írnod. Tehát kitörlöd a régit, beírod az újat. A háttérszínt meg olyanra állítod amilyenre akarod mert mindenkinek más az egyéni. A képen egy színátmenetes hátteret fogsz látni.
10.) =HA(MAX(C2:G2)>H2;MAX(C2:G2);"") ezzel a képlettel tudod létrehozni. Szintén a kereszt segítségével tudod lejjebb másolni a képletet.
11.) nem tudom hogy hova kell nyomtatni és milyen néven sajnos így nem tudok segíteni ebben.
12.) menteni szerintem nem okoz gondod!
Sok sikert! Remélem érthetően fogalmaztam. Biztosan van amit kihagytam, de ha bármilyen kérdés merülne fel benned írj bátran!
0

Csatoltam képet.
1