Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O. S Fizika VII osztály ! Segiseget kerek ,elore is nagyon szepen koszonom !

Főoldal » Általános iskola » Fizika
487
Sajnos nem értem a fizikát !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
D=150 N/m
Δl=5 cm=0,05 m

Er=D*Δl²/2
Er=150*0,05/2=0,1875 J

Ha megkétszerezzük az összenyomás mértéket, akkor négyszer akkora lesz a rugalmas energiája. (A pontos okát nem tudom, de ha behelyettesítesz a képletbe egy számot és annak a kétszeresét, akkor láthatodz hogy így van.)
0