Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Számítsa ki a 3x+2y=1 es az x-y=7 Egyenesek metszéspontját
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A két egyenes egyenletéből álló egyenletrendszert kell megoldani. Ezt azzal a módszerrel csinálom, hogy a a 2. egyenletet beszorzom 3-mal, majd kivonom az elsőből. Ezzel az x kiesik, egy változó marad.
3x + 2y = 1
- 3x -3y=21
Marad: 5y=-20, y=-4
Ezt behelyettesítm például a 2. egyenletbe, x-(-4)=7
x+4=7, x=3
Tehát a metszéspont (3;-4)
0