Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
Valaki legyenszíves segítsen előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a3=3 Mivel számtani sorozat. d=1, amit onnan tudunk, hogy meg van adva az elso es a masodik tagja a sorozatnak, igy a masodikbol kivonod az elsot es az a differencial. Ha a kovetkezo tagot kerdezi, akkor egeszen egyszeru a feladat, szimplan hozza adod a differencialt, ami jelen esetben egyenlo eggyel. Egyebkent van ra keplet: an=an-1+d pl. Ha ennek a sorozatnak a 31. tagjara vagyunk kivancsiak akkor a31=a31-1+1=31 Remélem ez alapján érthető. :)
0

Csatoltam képet.
0