Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.Kemia

Főoldal » Középiskola » Kémia
855
64g oxigén hány g szén elégetéséhez elegendő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C+O₂=CO₂

szénatom moláris tömege: 12 g/mol

oxigénmolekula moláris tömege: 32 g/mol

64=2*32, tehát ebből 2 mol CO₂ jön ki. 2 mol CO₂-be pedig 2 szénatom kell. Azaz 12*2=24 g

24 g szén elégetéséhez elegendő 64 g oxigén.
0