Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
A (c_n) számtani sorozat első tagja 17, differenciája pedig -2. Határozd meg: c_4,c_15,c_60!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c₄=c₁+3·d=17+3·(-2)=11
c₁₅=c₁+14·d=17+14·(-2)=-11
c₆₀=c₁+59·d=17+59·(-2)=-107
1