Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Határozd meg a -8, -6, -4, … számtani sorozat első 20 tagjának az összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1 = -8
d = 2

an = a1 + (n - 1) * d
Sn = (a1 + an) * n / 2

A fentiek alapján:
a20 = -8 + (20 - 1) * 2 = 30
S20 = (-8 + 30) * 20 / 2 = 220

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0