Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek, egyenlőtlenségek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1231
Melyik (x;y) valós számpár megoldása az alábbi egyenletrendszernek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x - 6y = 4
3x + 5y = 20

Kifejezés: A 2x-et fogom kifejezni először az első egyenletből
2x = 4+6y / Ezután osztok kettővel hogy megkapjam az x értékét:
x = 2+3y
Most behelyettesítek a második egyenletbe

3*(2+3y) = 20
6+9y = 20
9y = 14
y = 14/9

Ezt visszahelyettesítjük a kifejezett értékbe:
x = 2+3*(14/9)
x = 2+14/3
x = 20/3

Ellenőrzés:
1, 2x - 6y = 4
2*20/3 - 6*14/9 = 4
40/3 - 28/3 = 4
12/3 = 4
4 = 4
.......
És ez is lenne ez a feladat :)
1