Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek, egyenlőtlenségek

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!
X²-25=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x2 - 25 = 0
x2 = 25 / Gyökvönás
x = +- 5
Az egyenletnek kettő megoldása van:
x = +5
x = -5
0