Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudja?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Egy elefant naponta 300 liter vizet iszik.eleg e neki naponta egy hordo viz ha a henger alaku hordo magassága 120 cm alapkorenek atmeroje 60 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Átmérő 60, sugár 30.

henger térfogata: r2*3,14*m
302*3,14*120 = 339.120 cm3=339.12 dm3=339.12 liter

Mivel ez nagyobb, mint 300 l, igen, elég.
Annyival egészíteném ki , hogy a valós végeredményt a π=~3,14-es lefelé kerekítéssel alulról becsültük, tehát a tényleges vízmennyiség ennél több. Mivel az annál kevesebb vízmennyiség is elég, ezért az eredetinek is elégnek kell lennie.
0