Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS segítsen valaki!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
képet csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, százalék
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
4.)
7200÷9000*100=80, azaz a 7200 80%-a 9000-nek. Tehát 20%-os volt az árcsökkentés.
1

5.)

1 év: 6700*1,04=6968 Ft
2 év: 6700*1,04*1,04=7246,72 Ft
3 év: 6700*1,04*1,04*1,04=7536,5888 Ft
1

6.)
28000÷20000=1,4, azaz a 28000 1,4-szerese a 20000-nek. Tehát a 28000 40%-kal több, mint a 20000.
1

(11600÷11740)*100≈98,8075, azaz a 11600 a 98,8075%-a a 11740-nek. Tehát 100-98,8075=1,925%-a a 11600 a 11740-nek.
1

8.) A 20%-kos emelés azt jelenti, hogy 120%-a lesz az eredeti árnak. A 20%-os csökkentés pedig azt, hogy 80%-a lesz az eredeti árnak.

Tehát:
1,2*0,8=0,96 Ez 96%, azaz 4%-kal csökkent a ruha ára.
1

10.)
450÷750=0,6, azaz a 450 0,6-szorosa, azaz 60%-a a 750-nek. Tehát a juhok 60%-át tartották meg.
1

9.)
5*0,073*0,62=0,2263 kg

x*0,073*0,62=5
0,04526x=5 /÷0,04526
x≈110,47 kg
1