Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
708
Csatoltam képet a feladatról, előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t₁ = 40 perc = 4/6 h
v₁ = 90 km/h
t₂ = 15 perc = 1/4 h
v₂ = 72 km/h
----------
a) megtett út.
Ezt az `s=v·t` képlettel lehet kiszámolni. Most két darabból áll az összes út, ezért:
`s = v_1·t_1 + v_2·t_2`
Számold ki...
Szerintem a legjobb, ha óra valamint km/h mértékegységekben számolsz, olyanokra váltottam át fentebb. Ekkor km-ben lesz meg a megtett út.

b) átlagsebesség
Az átlagsebességet így kell kiszámolni:
`v_(átl) = s_(össz)/t_(össz)`
Az `s_(össz)` már ki van számolva az a) kérdésnél, `t_(össz)=t_1+t_2`. Számold ki azt is, aztán ossz.
1