Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud segíteni valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Egy háromszög területe 96cm2,egyik oldala 12cm a másik oldalával szemben lévő szöge 30fok.Mekkora a háromszög többi oldala,szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1., A területképletből kiszámítod a 12 cm -es oldalra emelt magasságot.

T=a*m/2

96=12*m/2 ből az m magasság meg lesz.

2.,A kiszámolt magasságvonal megfelel egy derékszögű háromszög befogójának,amivel szemben van egy 30°-os szög. A két adatból sínusz függvénnyel kiszámolható ennek a háromszögnek az átfogója ,ami a feladványháromszöged b oldala lesz.

3.,A háromszöged a oldala=12 cm ,a b oldalt most kaptad meg ,közte van a 30 °-os szög.

4., a,b oldal és közötte lévő szögből a kosinus tételt alkalmazva megkapod a c oldalt.

5., ezekből tovább számolva a többi szöget
0