Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 4, egyenletek(újra feltöltve)

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Csatoltam képet, kérem meg tudják oldani ezt az egyenletet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos( 5x -3π/4) = cos( 3x + π/4)
5x - 3π/4 = +-(3x + π/4) + const * 2π <- A cos 2π szerint periodikus és páros függvény

Először pozitív előjelre:
5x - 3π/4 = 3x + π/4 + const * 2π
5x = 3x + 4π/4 +const * 2π
5x = 3x + π +const * 2π
2x = π + const * 2π
x = π/2 + const * π // Ahol a konstans tetszőleges egész

Negatív előjelre:
5x - 3π/4 = -3x - π/4 + const * 2π
8x - 3π/4 = - π/4 + const * 2π
8x = 2π/4 + const * 2π
8x = π/2 + const * 2π
x = π/16 + const * π / 8 // Ahol a konstans tetszőleges egész
0