Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Sziasztok légyszi segítsetek feladta a matektanár ezt a két feladatot 10,17 de azt sem tudom hogy álljak neki, köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
10

a=4x
b=5x
c=6x

K=60 cm
K=a+b+c

60=4x+5x+6x
60=15x /÷15
x=4

a=4*4=16 cm
b=5*4=20 cm
c=6*4=24 cm

Ell.:
16+20+24=60
Módosítva: 4 éve
0

17

Volt már itt egyszer egy ugyanilyen kérdés, csak más adatokkal. Ez alapján meg tudod csinálni:
0