Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Hány fordulóval tudja elszálitani egy teherautó a 4m magas és 12m átmérőjű kúp alakban kitermelt sóder ha annak sűrűsége 1800 g/m³ a teherautó kapacitása 5 tonna.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m=4 m
d=12 m
ρ=1800 g/m³

r=d/2
r=12/2=6 m

V=r²πm/3
V=6²*π*4/3=48π≈150,79 m³

ρ=m/V
m=ρ*V

m=1800*48π≈271433,6053 g≈0,27 tonna

1 fordulóval el tudja vinni, ha jól számoltam.
0