Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlítsd össze! Tedd ki a <, > vagy = jelet!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
980
3/8-nak a 20%-a vagy 3/8-nak az 1/4 része
-1 3/7 reciproka vagy (-2/7)*(3/4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)1/4 rész= 25%
20%<25%=1/4 rész ----> 20%<1/4 rész

b)-10/7 reciproka=-7/10
-2/7*3/4=-3/14
Szorozzuk meg őket h mindegyik x/70-ed legyen
-49/70
-15/70
Tehát a második a nagyobb
-1*3/7<-2/7*3/4
1