Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Péter 18 nap alatt, Ádám 15 nap alatt csinálna meg egy munkát.
Egy másik esetben Péter helyett egy gyorsabban dolgozó Robival dolgozik együtt Ádám, így már 6 nap alatt elkészülnek.
Milyen gyors Robi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/6 = 1/15 + 1/x /·30
5=2+30/x /-2
3=30/x /·x
3x = 30 /:3
x = 10 nap alatt végezne Robi egyedül.
2