Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Sziasztok holnapra kellene megcsinálni egy matek feladatot kérlek segítsetek, azt sem tudom hogy kezdjek neki, köszönöm annak aki megcsinálja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
A feladat a) részére szerintem a megoldás
a=15 cm
b=17,5 cm
c=22,5 cm
Mivel azt mondja hogy ehhez hasonló háromszög legrövidebb oldala 15 cm, ezért szerintem elég az összes oldalhosszúságát 5-tel szorozni.
A feladat többi része homályos és nem akarok rossz választ írni, ezért rákerestem erre az oldalra: https://www.tankonyvkatalogus.hu/site/kiadvany/FI-503010801_1, ha ezt kitöltöd a tankönyv adataival akkor megkapod a tankönyved megoldó kulcsát.
0

a=3 cm
b=3,5 cm
c=4,5 cm

b=a÷(6/7)
c=a÷(2/3)

b)
(a÷(2/3))-a=10
(3/2)a-a=10
(1/2)a=10
a=20 dm

b=20÷(6/7)=23,333... dm
c=20÷(2/3)=30 dm

c)
a+(3/2)a=3
(5/2)a=3
5a=6
a=6/5=1,2 m

b=1,2÷(6/7)=1,4 m
c=1,2÷(2/3)=1,8 m
0