Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Két gyalogos ugyanazon az úton halad. Az egyik 80 m-t, a másik 60m-t tesz meg percenként. A gyorsabb 15 perccel hamarabb ér célba. Hány perc alatt teszi meg a távot a másik gyalogos? Milyen hosszú az útvonal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pótlás, hiányoztam
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
80 * (x - 15) = 60x
80x - 1.200 = 60x
-1.200 = -20x
60 = x

Tehát az egyik gyalogosunk 60 perc alatt, a másik 60-15=45 perc alatt teszi meg a távot.
Táv: 60 * 60 = 3.600 m = 3.6 km
0