Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ház alapjának feltöltéséhez 1000ms földre van szükség. Hány teherautó szükséges ehhez, ha a föld surusége 1400 kg/ms. Egy autó 35kN-nyi sulyt bir el

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Köszönöm előre is !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szerintem elirtad a mértékegységet és az nem ms hanem m3
A sűrűsége pedig kg/m3

Szállítandó föld tömege: 1.400 * 1.000 = 1.400.000 kg = 1.400 t

F = m * g
35.000 = m * 10
3.500 = m

Tehát egy teherautó 3,5 tonnát bír el.

1.400 / 3,5 = 400 teherautóra lesz szükség.

2