Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ötösöm lesz kémiából- Villanyi Attila 349/C

Főoldal » Középiskola » Kémia
509
Szeretnék segítséget kérni!
Izoprénből és ciklohexánból álló elegy 2,00 g-ja közönséges körülmények között 2,35 g brómot addicionál. Számítsuk ki az elegy összetételét tömeg- és anyagmennyiség-százalékban!

Adatok:
m elegy= 2 g
m (Br2)= 2,35 g
M (C5H8)= 68 g/mol
M (Br2)= 160 g/mol
M (C6H12)= 84 g/mol
n=m/M
C5H8 + Br2 = C5H8Br2
a megoldás 25 m/m% izoprén és 75 m/m% ciklohexán, hogyan kapom meg ezt az eredményt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Addíció, izoprén, ciklohexán, Villányi Attila, Ötösöm lesz kémiából
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia,


esetleg kérdésed van,nyugodtan írj.
0