Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Skaláris szorzatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Sziasztok, valaki esetleg tudna segíteni? Képeket csatolok. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
nézd át azért te is.
Módosítva: 4 éve
0

Szia!

Megoldottam a matek feladatokat!
Eredmények sorrendben:
1. feladat: cos (alfa)= -(195/445) miatt egyetlen tompaszög a megoldás, ami: alfa=115,98 ⁰;
2. feladat: a×b=(15×√2)/2= 10,6066 a skaláris szorzat értéke;
3. feladat: x(1)= 135⁰+ k×360⁰, másik szög x(2)= 225⁰ + l×360⁰, ahol a k,l eleme az egész számoknak;
4. feladat: Három szög is megoldás: (-60)⁰, 240⁰ és a 300⁰;
5. feladat: cos(alfa)=-1,7439, emiatt nem értelmezhető és nincs megoldása (nincs megfelelő szög, ami jó);
6. feladat: sin(x)= √3-1, ebből lesz csak jó szög (mert a másik -√3-1), innen: x(1)= 47,06⁰+ k×360⁰, a másik gyök pedig x(2)= 132,94⁰ + l×360⁰, tehát egy hegyesszög és tompaszög a megoldás és itt is a k,l elemei az egész számoknak! :)

Holnap (azaz szombaton) délelőtt tudom elküldeni a levezetéseket beszkenneltetve! :)
Módosítva: 4 éve
0

Csatoltam képet.
0