Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Adott: 145 és 10. Hányszor kell az 5-öt hozzáadni mindkét számhoz, hogy az első összeg négyszerese legyen a másodiknak? Melyek lesznek ezek a számok?

Gondoltam egy számot. Először elvettem belőle a harmadrészét. Mennyi lett az eredmény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
x-szer adunk hozzájuk 5-öt.
Az egyenlet:
145+5*x=4*(10+5*x)
145+5x=40+20x
145=40+15x
105=15x
7=x
Tehát 7-szer.

2. Ezt a kérdést szerintem nem jól írtad ki, hiányzik belőle még valami.
0