Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
a fürdőszobában 8,2 m²-es részt szeretnénk mozzaiklapokkal burkolni.erre még 5%-ot rá kell számolnunk rá.
a,hány m²-re kell burkolóanyagot beszerezni?

b,10 cm oldalú, rombusz alakú mozaiklapokat veszünk, amelyek hegyesszöge 60°-os. Hány darabra van szükségünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8,2·1,05=8,61 m²

Ha a rombusz hegyesszöge 60 fokos akkor a rombuszt a rövidebbik átlója két darab 10 cm oldalú szabályos háromszögre bontja. A szabályo háromszög magasságát Pitagorasz tétellel kiszámolhatod. m=8,66 cm. A háromszög területe: 10*8,66/2=43,3 cm², így a rombusz területe: 2*43,3=86,6 cm²
0