Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK- S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Egy tankönyv vastagsága: 0,7 cm, az oldalak száma: 72 db. Számold ki egy lap vastagságát milliméter pontossággal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0,7 cm = 7 mm
7 mm / 72 = 0,1 mm

Tehát 0,1 mm vastagok a tankönyv oldalai.

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)

Szerk.:
A JAVÍTOTT VÁLASZ LENTEBB OLVASHATÓ!
Módosítva: 4 éve
-1

Javított válasz:

0,7 cm = 7 mm
72 / 2 = 36 (egy lapnak két oldala van)
7 mm / 36 = 0,2 mm

Tehát 0,2 mm vastagok a tankönyv lapjai.
0