Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika fealdat.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
996
Egy edényben 13 dm3 benzin van. Elveszünk belőlle 5600 g-nyit majd 9dl-nyit.
a/ Hány gramm benzin marad az edényben?
b/ cm3 benzin marad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
13 dm³=13 l
1 liter benzin=720 g
5600 g= 7,7 liter
13-7,7-0,9=4,4 liter
4,4 l=3168 g
4,4 l=4,4 dm³=4400 cm³ (mivel 1 dm³=1000 cm³)
2

A benzin sűrűsége: 0.7 g/cm³
13 dm³=13000cm³
Tömege: 13000*0,7 = 9100 g
Elveszünk 5600 grammot, marad: 9100-5600 = 3500 gramm
Majd elveszünk 9 dl-t.
1 dl = 100 cm³.
Tehát 9dl = 900 cm³, ami 900*0.7=630 grammot még elveszünk.

Tehát marad:
3500-600 = 2900 gramm benzin.
Aminek a térfogata:
Térfogat = Tömeg / Sűrűség = 2900 / 0.7 = 4142,9 cm³ benzin (4.1429 dm³)
0