Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8|23x5y
ha x=0; 2; 4; 6; 8 y=6
ha x=1; 3; 5; 7; 9 y=2

12|13xy4
ha y=0 x=1; 4; 7
ha y=2 x=2; 5; 8
ha y=4 x=0; 3; 6; 9
ha y=6 x=1; 4; 7
ha y=8 x=2; 5; 8

24|12x3y
ha x=3; 7; 9 y=6
ha x=4 y=2

25|12xy5
ha x=0; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9 y=2; 7

6|1x2y3
nincs ilyen x és y, mert 6tal akkor osztható 1 szám ha osztható 2vel és 3mal is, ezen a számon pedig már most látszik h nem osztható 2vel, mivel nem páros az utolsó számjegye
0