Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Sziaszzok valaki tud ebben a feladatban segiteni esetleg nekem?
Feladat: A nyári angoltábor 10%-kal olcsóbb, ha most fizetem be így 7830 forintba kerül.Mennyibe kerül eredetileg?
A válaszokat és a segítségeket elöre is nagyon szépen köszönöm!!!☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha most 10%-kal olcsóbb, akkor a mostani ár az 90%.
90% - 7830 Ft
1% akkor 7830/90=87 Ft
100% - 87*100= 8700 Ft

Ha képlettel tanultátok:
szl=90%
sze=7830 Ft
keressük a sza-t
sza=sze/szl*100=7830/90*100=8700 Ft
Módosítva: 4 éve
1