Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Valaki segítene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) A befogók négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével. ez az a bizonyos a+b=c.
ebbe behelyettesíted a számokat és megkapod.
1/a) a=68cm b=51cm 682+512=cc
7225=c , ebből gyököt vonsz, és megkapod a c oldalt
c=85
a többit is így kell.

2, ez egy pitagoraszi számhármas, a hiányzó oldal 7cm hosszú.
Módosítva: 4 éve
0