Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
Egy kör területének és kerületének aránya 7. Számítsd ki a kör sugarát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

K = 2·r·π T=r²·π, így K/T=2/r=7, amiből r=2\7
1

2. Megoldás:
T/K=7 esetén r/2=7, amiből r=14
0